INGREDIËNTEN

  • 1 rode ui of sjalotje (fijngesneden)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 2 courgettes in pastaslierten snijden, dit gaat het makkelijkst met een Spirelli spiraalsnijder
  • 1-2 el oregano
  • 1-2 el rozemarijn
  • 10 cherrytomaatjes (in kwartjes snijden)
  • hapjespan
  • 2 el olijfolie

AAN DE SLAG

  • Fruit de ui en knoflook in een hapjespan met 2 el olijfolie.
  • Maak met een spiraalsnijder de courgettepasta.
  • Voeg deze pastaslierten van courgette toe aan de hapjespan. Vuur goed hoog, anders komt er te veel vocht vrij.
  • Bestrooi vervolgens met de oregano en rozemarijn.
  • Nu het geheel kort roerbakken, de slierten moeten een bite behouden en niet slap worden.
  • Als de courgette pasta klaar is, haal je de pan van de hittebron en meng je de cherrytomaatjes door de pasta. Zodat ze wel warm worden maar ook hun bite behouden. Je kunt er ook voor kiezen om de cherrytomaatjes heel even mee te roerbakken in de pan. Doe dat wel heel kort, zodat ze niet slap worden en knappen. Direct serveren!
Nog twee smaakvolle alternatieven die je aan deze pasta van courgette kunt toevoegen. Onder het motto hoeft niet, mag wel

  1. zongedroogde tomaatjes (in stukjes gesneden, tijdens roerbakken toevoegen) geeft wat pit aan het geheel.
  2. seranoham (=weekkeuze) in stukjes snijden en aan het eind tijdens roerbakken toevoegen.

Heerlijk en super gezond!

Leave a Reply