INGREDIËNTEN

  • 2 aubergine; in gelijke plakken
  • 1,5 courgette; in gelijke plakken
  • 8 tomaten; in gelijke plakken
  • 2 paprika’s; in gelijke stukken, kies zelf je favoriete kleur
  • 2 rode ui; in gelijke plakken
  • gerookte ontbijtspek; 4 stukjes uit 1 plak snijden
  • 2 tenen knoflook; fijngesneden
  • 10 blaadjes basilicum; fijngesneden
  • 4 EL olijfolie die verhit mag worden
  • beetje peper
  • beetje oregano
  • 1 ovenschotel

AAN DE SLAG

  • Verwarm de oven op 200 graden (hete lucht).
  • Je hebt alle groente gesneden dus we gaan meteen beginnen met het om en om leggen.
  • Begin met de aubergine daarna tomaat, ui, courgette, paprika en mager spek.
  • Herhaal dit tot de ovenschotel vol is en alle groente op. Zie foto.
  • Wanneer je klaar bent strooi een snuf peper en wat oregano over de groente heen.
  • Meng vervolgens de olijfolie, de fijngesneden basilicumblaadjes en knoflook door elkaar en verdeel dit vervolgens gelijkmatig over de groente heen.
  • Zet de ovenschotel midden in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
  • Kijk na 30 minuten even of de groenten mooi garen.
  • Zorg in ieder geval dat de groente nog een beetje een bite houden.

Eet smakelijk!

Leave a Reply