Z odra het aardbeien seizoen begint, is dit toch wel het ultieme beschuitje voor je ontbijt. Een heerlijke start van de dag en ben je met meer aan het ontbijt, dan is dit toch wel de verrassing waar iedereen blij van wordt. Het echte aardbeien seizoen start half juni tot begin juli, dan liggen ze in overvloed in de winkels en zijn ze op hun lekkerst. Naast dat dit beschuitje met aardbeien lekker is, is het vooral ook heel gezond; het bevat fruit, zuivel en een beetje vezels.  Ik vind het echt een gebakje en bij mij thuis zijn ze er dol op. Naast het ontbijt kun je dit fruitige beschuitje natuurlijk ook heel goed gebruiken als tussendoortje of lunch. Snel en makkelijk gemaakt!

Zo zie je maar ook binnen een gezonde leefstijl of als je wilt afvallen kun je genieten van heerlijke (gezonde) smaakcombinaties. Ben je benieuwd naar nog meer fruitige smaakcombinaties op beschuit of brood, scroll dan even verder tussen mijn recepten. Succes & geniet ervan!

INGREDIËNTEN

  • 4 aardbeien
  • 1,5 EL milde magere kwark
  • 1 volkoren beschuitje
  • Lekkere aanvulling: 1 blaadje verse munt

AAN DE SLAG

  • Snijd 1,5 aardbei in mooie gelijke plakjes en zet even opzij voor de versiering.
  • Prak de rest van de aardbeien fijn en roer deze door de kwark tot je een mooie roze kleur hebt.
  • Houd je van munt, hak dan een muntblaadje heel fijn en roer deze door het kwarkmengsel.
    Dit geeft een heerlijke frisse en verrassende smaak.
  • Het versieren kan beginnen, leg de partjes aardbei als een bloem op je beschuitje. Onderkant in het midden en de puntjes naar buiten.

Zo simpel en klaar ben je!

Leave a Reply