A ls ik alleen met de kinderen eet, ga ik voor een makkelijke en voedzame maaltijd. De kinderen willen vooral wat anders dan normaal en ik wil dat het vooral ook gezond is.  Dit ‘pizzabrood’ is zo’n voorbeeld. De verse tomatensaus is makkelijk te maken en eenmaal op gang hoeft het alleen nog maar te pruttelen in de pan. Snel even een (volkoren) stokbrood in de oven. In dit geval is het een ciabatta geworden… niet de beste keuze maar binnen een gezonde leefstijl mag ook dit op z’n tijd. Zolang het een uitzonderling blijft. Aan het eind het stokbrood in de lengte halveren en rijkelijk besmeren met de tomatensaus. Beetje parmezaanse kaas en terug de oven in. Na enkele minuten is het geheel klaar. Bestrooi de pizza broden met enkele blaadjes basilicum. Serveer er lekker veel rauwkost en/of gemengde sla bij en voilà diner is ready…

INGREDIËNTEN

  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 rode ui; fijngesneden
  • 1 teentje knoflook; fijngesneden
  • 8-10 tros- of romatomaten; in partjes snijden
  • 1rode paprika’s; in kleine blokjes snijden
  • 1 el semi zongedroogde tomaten; fijngesneden
  • 1 el verse of gedroogde oregano
  • beetje zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gekookte kipfiletreepjes; supermarkt
  • Parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • ciabatta brood.
  • hapjespan

AAN DE SLAG

  • Verwarm de olijfolie in de hapjespan. Fruit de ui en knoflook in de pan, als de uitjes wat glazig worden, voeg je de tomatenpuree toe.
  • Strooi vervolgens de oregano bij het mengsel en roer het geheel. Heb je geen verse oregano in huis, dan is gedroogde oregano ook prima. En wil je iets anders dan oregano, gebruik dan tijm of rozemarijn.
  • Voeg de tomaten, paprika en semi zongedroogde tomaten toe. Bestrooi met een beetje zwarte peper.
  • Laat nu het geheel circa 20-30 minuten op een laag pitje pruttelen. Wanneer de tomaten en paprika mooi zacht zijn pureer voorzichtig de saus. Niet te veel en te lang pureren dan gaat de structuur van de saus stuk, zonde!
  • Bak circa 10 minuten voordat de saus klaar is de kipfiletreepjes in een aparte pan. En bak het stokbrood af in de oven, volgens de instructie op de verpakking.
  • Wanneer de saus klaar is roer je de kipfiletreepjes door de saus. Als het stokbrood klaar is, snijd je deze in de lengte doormidden. Besmeer beide helften met de tomatensaus.
  • Rasp vervolgens wat Parmezaanse kaas over de saus. Doe nu beide broden terug in de oven voor circa 10 minuten.
  • Zijn de pizzabroden klaar, verdeel dan de basilicumblaadjes over de broden.
  • Verdeel de broden in gelijke stukken, snijd mooi schuin af, dat staat net even mooier.
  • Serveer naast de pizzabroden ook lekker veel rauwkost en/of gemengde bladsla.

Simpel, voedzaam & lekker!

Leave a Reply