Skip to main content

Een zakje drop of snoep in de auto. Vaak verleid tijdens het afrekenen. Voor de grijp neergelegd bij de kassa van tankstations of supermarkten. Een welbekende verkooptruc. In een tankstation is er geen ontkomen aan. Je loopt altijd langs een wand vol schreeuwende snacks tot de betaalautomaat aan toe.

Maar voordat je het beseft is er een snoepmoment ontstaan, waarbij je onbewust toch aardig wat kcal weg eet tijdens een autorit. Onbewust; want de radio staat aan, je bent in gedachten bij je werk of bij thuis en je let ook nog op het verkeer. Zo af en toe doe je een greep uit de snoepzak. En dat smaakt vaak naar meer… herkenbaar?

Neem bijvoorbeeld een doosje autodrop; 100 gram is gelijk aan 335 kcal. Eet je tijdens een rit 12-13 dropjes dan heb je al snel 174 kcal op. Dit is gelijk aan 2 volkoren boterhammen of 3 sinaasappels. Die 2 boterhammen of 3 sinaasappels was je niet van plan te eten tijdens je autorit. Je begrijpt van dit snoepmoment kun je het beste zo snel mogelijk afscheid nemen. Merk je dat je tijdens een wat langere autorit of dagelijks in de file naar huis trek krijgt, ga dan voor snackgroente zoals snacktomaatjes, -komkommers of -paprika’s. Maar natuurlijk nog beter snack gewoon niet in de auto. En bedenk…je kunt je calorieën maar 1 x uitgeven…

Word de beste versie van jezelf!