E en lekker pastagerecht waar kinderen dol op zijn. Met verse ingrediënten en een lekker kruiden- en specerijenmix die je in een handomdraai maakt. Wist je dat kant en klare kruidenmixen vaak veel zout en soms ook suiker bevatten. Dagelijks krijgt de gemiddelde Nederlander meer zout binnen dan goed voor hem of haar is. Daarom hier een lekker recept voor een eerlijke macaroni.
INGREDIËNTEN
- Rode ui; gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 gele paprika; in stukken
- 2 rode paprika; in stukken
- 1 pak trostomaten; stuk of 8-10 in kwartjes
- handje snijbonen; in fijne reepjes
- 100 gr beenhamreepjes
- 250 gr kippendij; in stukjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 100 ml kippenbouillon
- 1 handje bladselderij; fijngesneden
- 1 handje peterselie; fijngesneden
- 1 handje bieslook; fijngesneden
- 1½ tl kerrie
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl marjolein
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl oregano
- snufje peper
- volkoren pasta
AAN DE SLAG
- Fruit ui en knoflook.
- Bak de beenhamreepjes mee en voeg de tomatenpuree toe.
- Voeg vervolgens de bladselderij, peterselie en bieslook toe en roer dit door elkaar.
- Voeg de paprika toe en hussel het mengsel door elkaar. Nu mogen de kruiden erbij en roer weer even door.
- Giet de kippenbouillon erbij en laat alles even lekker op gemiddeld vuur pruttelen.
- Zet de volkoren pasta op volgens instructie op de verpakking.
- Voeg nu de tomatenkwartjes toe aan de saus en laat nog even mee pruttelen.
- Doe de pasta in een schaal en leg daar bovenop de saus.
- Altijd lekker om hier iets fris bij te serveren, denk aan schijfjes komkommer of lekkere sla naar smaak.