Skip to main content

F risse dips, lekker bij rauwkost of als mager sausje. Door het gebruik van magere kwark en Remia fiteslijn tover je een dip om in een meer gezonde en caloriearme dip dan wanneer je volvette mayonaise gebruikt.

 

TZAZIKI

Ingrediënten
  • 1/2 komkommer
  • 3 takjes dille
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • snuf peper
  • 100 ml milde magere kwark of yoghurt. Wat jouw voorkeur heeft
Aan de slag
  • Halveer de komkommer in lengte en verwijder zaadlijsten
  • Rasp de komkommer en laat even uitlekken
  • Snijd de dille en knoflook fijn
  • Meng de dille, knoflook, komkommerrasp door de milde kwark of yoghurt
  • Voeg een paar druppels citroensap toe naar smaak
  • Breng op smaak met peper. Meng deze met de komkommerrasp

FRISSE DILLE LIMOEN DIP

Ingrediënten
  • 7 gr. dille
  • 1 limoen
  • snuf peper
  • 3 el milde magere kwark
  • 1,5 el Remia friteslijn

Heerlijk in combinatie met zalm. In plaats van limoen kun je ook een citroen gebruiken.

Aan de slag
  • Meng in een kommetje de magere kwark met de Remia friteslijn
  • Was de limoen en rasp de schil. Snijd vervolgens de rasp fijn
  • Snijd de dille fijn
  • Meng de dille en de limoenrasp met de magere kwark/ Remia friteslijn
  • Voeg naar smaak enkele druppels limoensap toe
  • Meng de dille, knoflook, komkommerrasp door de milde kwark of yoghurt
  • Breng op smaak met peper

KNOFLOOK DIP

Ingrediënten
  • 2el magere milde kwark
  • 1 el Remia friteslijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 sjalotje fijngesneden
  • bieslook of peterselie
Aan de slag
  • Mis de kwark met de friteslijn
  • Meng hier doorheen de knoflook, sjalotje en bieslook
  • Klaar ben je!

HUMMUS

Ingrediënten
  • 1 blikje kikkererwten (uitlek 200gr)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2tl djinten (gemalen komijn)
  • 1 el tahin
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 citroen
  • snuf peper
Aan de slag
  • Doe alle ingrediënten in een handblender/ staafmixer en mis tot een mooie smeuïge massa hebt
  • Breng op smaak met wat peper

Dit is de basis. Je kunt variëren met smaken, voeg bijvoorbeeld een beetje koriander toe of basilicum. Net wat je lekker vindt.

WHISKY DIP

Ingrediënten
  • 2 el magere milde kwark
  • 1 el Remia friteslijn
  • 1 el ketchup
  • scheutje whisky
Aan de slag
  • Mix de kwark, Remia friteslijn en ketchup
  • Meng hier doorheen een scheutje whisky
  • Klaar ben je!

Je kunt ook in plaats van whisky een scheutje cognac doen.

MOSTERD DILLE DIP

Ingrediënten
  • 2 el magere milde kwark
  • 1 el Remia friteslijn
  • 1 el mosterd
  • paar druppels citroen
  • 3 takjes dille
Aan de slag
  • Mix de kwark en de friteslijn
  • Meng hier doorheen de mosterd en druppels citroen
  • Snijd de dille fijn en roer deze door de dip
  • Klaar ben je!

Een lekkere frisse aanvulling!