Skip to main content

A ardappeltjes uit de oven is in een handomdraai gemaakt. Breng de aardappels op smaak met verse of gedroogde kruiden. Denk aan Rozemarijn, tijm, oregano, Italiaanse kruiden, Provinciaalse kruiden of heel simpel alleen met knoflook.  Gebruik je knoflook dan kun je ervoor kiezen om de knoflook eerst fijn te snijden en vervolgens te verdelen over de aardappelpartjes. Of hele tenen knoflook in vel mee laten garen in de oven en het puree te verdelen over de aardappelen. Net even anders maar beiden heerlijk. Dit gerecht is voor 4 personen.

Voorbereiding 5 min. | Bereiding 30-40 min. | 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo klein tot middelgrote aardappeltjes.
  • 2 el verse rozemarijn
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 el olijfolie
  • ovenschaal

AAN DE SLAG

  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Ik leg altijd bakpapier in de ovenschaal. Zo voorkom ik het aanbakken van de aardappel aan de schaal.
  • Snijd de aardappeltjes in de lengte door en vervolgens in 3 delen tot blokjes
  • Hak verse rozemarijn fijn of gebruik gedroogde kruiden
  • Snijd de knoflook fijn
  • Strooi de rozemarijn en knoflook over de aardappeltjes
  • Besprenkel het geheel vervolgens met olijfolie
  • Roer het geheel even door elkaar zodat de rozemarijn en knoflook mooi verdeeld zijn over de aardappeltjes
  • De aardappeltjes kunnen nu de oven in voor circa 30-40 minuten, vergeet halverwege niet even de aardappeltjes om te roeren.

Heerlijk als bijgerecht, eet smakelijk!