E en gerecht uit de Franse keuken. Gemengde groente uit de oven. De voorbereiding is bij dit gerecht wat langer, maar eenmaal in de oven gaat alles vanzelf. Heerlijk te combineren met zilvervliesrijst of aardappeltjes uit de oven. Net waar je zin in hebt. Ik ga dit keer voor rijst. En als vlees erbij heb ik gekozen voor een diamanthaasje. Een witvis past hier ook heel mooi bij. Maar alleen de groenteschotel met rijst of aardappel is ook goed. Eigenlijk een gerecht wat makkelijk te combineren valt.
Voorbereiding 20 min. | Bereiding 30 min. | 4-6 personen
INGREDIËNTEN
- 2 aubergine; in gelijke plakken
- 1,5 courgette; in gelijke plakken
- 8 tomaten; in gelijke plakken
- 2 paprika’s; in gelijke stukken, kies zelf je favoriete kleur
- 2 rode ui; in gelijke plakken
- gerookte ontbijtspek; 4 stukjes uit 1 plak snijden
- 2 tenen knoflook; fijngesneden
- 10 blaadjes basilicum; fijngesneden
- 4 EL olijfolie die verhit mag worden
- beetje peper
- beetje oregano
- 1 ovenschotel
AAN DE SLAG
- Verwarm de oven op 200 graden (hete lucht).
- Je hebt alle groente gesneden dus we gaan meteen beginnen met het om en om leggen.
- Begin met de aubergine daarna tomaat, ui, courgette, paprika en mager spek.
- Herhaal dit tot de ovenschotel vol is en alle groente op. Zie foto.
- Wanneer je klaar bent strooi een snuf peper en wat oregano over de groente heen.
- Meng vervolgens de olijfolie, de fijngesneden basilicumblaadjes en knoflook door elkaar en verdeel dit vervolgens gelijkmatig over de groente heen.
- Zet de ovenschotel midden in de oven voor ongeveer 30-45 minuten.
- Kijk na 30 minuten even of de groenten mooi garen.
- Zorg in ieder geval dat de groente nog een beetje een bite houden.