Skip to main content

D eze basis pastasaus is eenvoudig en makkelijk te maken. En met wat kruiden en groente zo om te toveren naar je eigen pastasaus. Voor direct gebruik of om in te vriezen voor die momenten dat je haast hebt of gewoon even geen inspiratie… zo’n saus.

Voorbereiding 15 min. | Bereidingstijd 30 min. | 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 10 tomaten; in partjes snijden
  • 2 rode paprika’s; in kleine blokjes snijden
  • 1 rode ui; fijngesneden
  • 2 tenen knoflook; fijngesneden
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • beetje oregano
  • beetje zwarte peper
  • hapjespan
  • volkorenpasta 120 gr ongekookt
  • 20 gr. Parmezaanse kaas
  • 200 gr gehakt van kippendijen (Jumbo)

AAN DE SLAG

  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook in de pan. Als de uitjes wat glazig worden, voeg je de tomatenpuree toe.
  • Strooi vervolgens wat oregano bij het mengsel en roer het geheel.
  • Voeg de tomaten, paprika en semi zongedroogde tomaten toe. Bestrooi met een beetje zwarte peper.
  • Laat nu het geheel circa 20-30 minuten op een laag pitje pruttelen.
  • Wanneer de tomaten en paprika mooi zacht zijn pureer voorzichtig de saus. Niet te veel en te lang pureren dan gaat de structuur van de saus stuk en dat is zonde!
  • Kook circa 10-15 minuten voordat de saus klaar is de pasta (check de verpakking).
  • Om het af te maken, strooi enkele verse basilicumblaadjes over de saus en klaar ben je!
  • Strooi je graag wat Parmezaanse kaas over je pasta? Heerlijk, maar weet dat het ook een stiekeme dikmaker is. 1 eetlepel (= 10 gr) Parmezaanse kaas is goed voor 40kcal, waarvan 2,7gr vet, waarvan 1,8gr verzadigd vet. Dus strooi niet te royaal…

Simpel maar heerlijk, geniet ervan!