Skip to main content

H eerlijke ovenschotel met kabeljauw. Even wat snijwerk maar daarna is het wegzetten en lekker genieten. Gebruik kruiden zoals rozemarijn en tijm als maakmakers en je hebt een heerlijk gerecht.

Voorbereiding 20 min. | Bereiding 35 min. | 4 personen

INGREDIËNTEN

  • 400 gr. kabeljauw of alternatief
  • 10-12 gamba’s
  • 1 kilo krieltjes
  • 1 rode paprika; in reepjes
  • 1 gele paprika; in reepjes
  • 8 groene asperges; halveren
  • 3 lenteuitjes; partjes 4 cm
  • 14 sherry tomaatjes; halveren
  • 1 avocado in partjes
  • 1 rode ui; partjes
  • 1 teen knoflook; fijngesneden
  • 2,5 el olijfolie
  • 14 blaadjes basilicum

AAN DE SLAG

  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Asperges onderste 4 cm afsnijden en weggooien. Asperges halveren en 3-4 min. koken en koud afspoelen.
  • Gebruik 1 teentje voor het marineren van de gamba’s met 1 tl olijfolie
  • Verwarm 1 el olijfolie in een hapjespan.
  • Fruit de ui-partjes en lenteuitjes even kort in de pan. Bak vervolgens de gamba’s even kort mee.
  • Verdeel in de ovenschotel de asperges, de paprika, lenteui, ui en gamba’s.
  • Hussel dit voorzichtig door elkaar en bestrooi met wat rozemarijn en tijm.
  • Bak de kabeljauw heel even aan in de pan waarin je de uitjes en gamba’s hebt bereid. Gebruik hiervoor 1 el olijfolie
  • Leg de kabeljauw boven op het groente mengsel en bestrooi met een beetje peper.
  • Zet de ovenschotel in de over voor 30-35 minuten
  • Na 15 minuten verdeel je de de kersentomaatjes en partjes avocado over de schotel en zet je het geheel weer terug.
  • Kook de krieltjes in 15-20 minuten en spoel vervolgens af. De krieltjes serveer je naast deze schotel.
  • Kijk regelmatig hoe de ovenschotel gaat.
  • Als de ovenwekker gaat, check je of de vis gaar is. Deze moet makkelijk van elkaar los komen en mooi wit zijn.
  • Haal de schotel uit de oven en verdeel de basilicumblaadjes over de schotel.

Heerlijk schotel, geniet ervan!