Skip to main content

E en frisse zomersalade die je zowel voor avondeten als voor de lunch kunt maken. Maak de salade voor de avond qua portie wat groter.  Ook dit recept kun je aanpassen aan je smaak. Neem bijvoorbeeld in plaats van aardbeien, nectarine, vijg, blauwe bes of peer. Net wat jij lekker vindt of qua seizoen in de winkel ligt.

Voorbereiding 10 min. | Bereiding 20 min. | 2 personen

INGREDIËNTEN

  • 100 gr. gemengde jonge bladsla
  • 100 gr. veldsla
  • 16 aardbeien
  • 160 gr. kippendij
  • 6 blaadjes basilicum (fijngesneden)
  • 4 blaadjes munt (fijngesneden)

MARINADE KIP

  • 2 el oestersaus
  • 1/2 el ketjap manis
  • scheutje sojasaus minder zout
  • scheutje vissaus
  • 1 teentje knoflook fijn
  • 1 cm verse gember fijngesneden (niet in huis dan gemalen gember)

DRESSING

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el balsamicoazijn
  • 1/2 tl honing
  • snufje peper
  • paar druppels water

AAN DE SLAG

  • Snijd de kippendij in gelijke stukken voor 6 stokjes
  • Marineer vervolgens de kippendij
  • Nog lekkerder als je dit al ruim van tevoren doet zodat de marinade lekker in het vlees kan trekken
  • Bereid de kipsaté op de BBQ of in de oven (indicatie: 180 graden, circa 20 min.)
  • Maak ondertussen de dressing voor de salade en halveer alle aardbeien
  • Wanneer de kipsaté klaar is (check altijd of het vlees gaar is) verdeel je de sla over twee borden en meng daar doorheen de aardbeien
  • Besprenkel de salade met de dressing en  om het af te maken strooi je het mengsel van basilicum, munt over de salade heen.
  • Leg de stokjes er mooi naast en klaar ben je.
  • Optioneel is het roosteren van 2 volkoren boterhammen deze schuin doorsnijden en bij de salade serveren.

Gewoon makkelijk en lekker, geniet ervan!