P ancakes met fruit. Heerlijk ontbijtje voor het weekend wanneer je wat meer tijd hebt en iets anders wilt. Dit ontbijt is natuurlijk geen vervanging voor brood, maar op z’n tijd wel lekker.
INGREDIËNTEN
- 1 ei
- 45 gr. volkorenmeel
- 45 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 100 ml halfvolle melk
- 2 el margarine
- fruit naar keuze in dit geval blauwe bes en aardbeien.
AAN DE SLAG
- Pak een mengschaal en doe hierin alle ingrediënten behalve het fruit
- Meng het geheel tot een homogeen mengsel
- Verwarm een pan en voeg daar een klein beetje margarine bij
- Gebruik een standaard juslepel als maat voor hoeveelheid beslag voor 1 pancake
- Ik gebruik voor het gemak een maatring van 10 cm voor mooie ronde pancakes
- Heb je dat niet doe dan het beslag gewoon in de pan, het zal iets uitlopen.
- Afhankelijk van de grootte van je pan maak je er 1,2 of 3 tegelijk.
- Met dit recept maak je 6 pancakes voor 2 personen
- Zodra je gaatjes ziet ontstaan in het beslag, is het tijd om de pancake om te draaien.
- Kort na omdraaien is de pancake klaar en kun je de volgende maken.
- Leg de 3 pancakes mooi op het bord en verdeel het fruit over de 2 borden
AAN DE SLAG
Tip: heb je fruit in je diepvries, dan kun je daar mooi een fruitsausje van maken. Voor deze saus heb ik 65 gram blauwe bes gebruikt, 50 gram ananas en 6 aardbeien. Dit is meer dan ik nodig heb, maar wat overblijft vries ik in kleine hoeveelheden in voor een andere keer. Wel zo handig! Verhit in een pan het fruit en zodra het fruit zacht wordt maak je met een staafmixer tot een saus voeg een paar druppels limoen toe voor kleurbehoud.