Skip to main content

E en heerlijke variatie voor een aardappel gerecht. Dit keer met wortel & rozemarijn. De voorbereiding is simpel, de bereidingstijd in de oven wat langer (90min). Je kunt dit eten met vis of vlees. En kies je voor een plantaardig alternatief, ga dan voor peulvruchten (linzen) of noten zoals pecannoten of pistache noten.

Voorbereiding 10 min. | Bereiding 120 min. | 4 personen

INGREDI√čNTEN

  • 1 bos wortelen
  • 800 gram aardappelen
  • rozemarijn
  • 4 tenen knoflook in schil
  • peper
  • olijfolie

AAN DE SLAG

  • verwarm de oven voor op 180 graden.
  • was de wortelen en de aardappelen
  • afhankelijk van de lengte en dikte van de wortel. Snij deze door de helft en halveer in de lengte
  • snijd de aardappel in de lengte door midden en snijd vervolgens in gelijke parten
  • pak een traybake en vet deze in met de olijfolie
  • verdeel de wortel en aardappelen over het blik
  • bestrooi met rozemarijn naar smaak en meng door elkaar
  • pak de tenen knoflook en prik met een scherp mesje wat sneedjes
  • leg deze vervolgens tussen de groente in de traybake
  • bestrooi vervolgens nog met een beetje peper
  • spuit of sprenkel nog wat olijfolie over het geheel
  • sluit nu de traybake nu goed af met zilverpapier, zodat deze goed kan stomen tijdens de bereiding
  • en zet deze traybake in de overn voor 80 minuten
  • als de wekker gaat, verwijder het zilverpapier en laat het geheel nog 10 minuten in de oven staan.
  • serveer dit met een frisse salade erbij
  • je kunt dit eten met vis of kipfilet of kippendij
  • liever plantaardig alternatief kies dan voor peulvruchten bijvoorbeeld linzen of de noten
  • kies je voor linzen, voeg deze dan toe voordat je het afsluit met zilverpapier
  • kies je voor noten, voeg die er dan de laatste 10 minuten bij. Nadat je het zilverpapier verwijderd hebt.

Traybake aardappel, wortel... simpel & heerlijk. Geniet ervan!