D eze lasagne is mijn favoriet in de zomer. Ik noem het altijd mijn ‘zomerse lasagne’. Je kunt deze lasagne natuurlijk in elk seizoen maken maar in de zomer wanneer de tomaten vol op smaak zijn, komt dit gerecht het meest tot haar recht. Je kunt dit gerecht combineren met aardappelen, rijst of andere graanproducten. Lasagne… maar dan net even anders.
Voorbereiding 10 min. | Bereiding 20 min. | 2-4 personen
INGREDIËNTEN
- 2 aubergines
- 6-8 tomaten, bij voorkeur Coeur de Boeuf maar elke tomaat volstaat
- 2 tenen knoflook
- 20 basilicum blaadjes
- 10 gram parmezaanse kaast 30+
- peper
- olijfolie
AAN DE SLAG
- snijd de aubergines in de lengte in plakken
- doe in een schaaltje 3 el olijfolie en bestrooi met ruim peper
- besmeer de plakken lichtjes in met een kwastje
- leg de plakken tijdens het insmeren op elkaar zodat ze ook wat olie van elkaar pakken
- nu kun je er voor kiezen om de plakken te bereiden in een grillpan, grill stand oven of op de BBQ. Net wat op dat moment het beste uitkomt
- let tijdens het bereiden goed op dat de plakken niet te bruin worden of aanbranden
- snijd vervolgens de tomaten in grove blokjes
- snijd de knoflook heel fijn en meng dit met de tomatenblokjes
- voeg daar vervolgens de basilicumblaadjes aan toe
- nu gaan we de lasagne maken; begin met een laag aubergine, leg daar boven op een laag tomaten en herhaal dit tot de aubergine en tomaten op zijn
- voor de opmaak van de schotel is het het mooist om te eindigen met een laag tomaten
- maak de schotel af door er wat parmezaanse kaas boven op lasagne te schaven. Schaaf niet teveel het blijft een calorie- en zoutrijk kaasje.
- serveer meteen, zodat de aubergine nog lekker lauw is.